Gå till innehåll

Mitt andra försök att driva företag

Det var surt att mitt försök till att driva webbshop gick helt åt skogen. Jag var åter fattig, men Sanna var snäll och sa att jag inte behövde betala igen skulden till henne. Hon såg hur ledsen jag var. Men jag bet ihop, jobbade som vanligt och tog varje chans till övertid som gavs. Under mina många och långa arbetstimmar med monotont jobb hade jag mycket tid att tänka. Istället för att lyssna på musik eller garva med jobbarkompisarna lyssnade jag på många podcasts om allt från företagande, till mental träning och hur man kan göra något bra av sitt liv.

Sakta men säkert började jag släppa de negativa tankarna kring min misslyckade satsning på t-shirt och tänka framåt. Vad kan jag? Vad hade jag lärt mig? Jag tyckte själv att jag lärt mig en del om hur man kan marknadsföra sig digitalt, utnyttja sökord för att lättare komma lyckas bättre i Googles sökningar. Kanske kunde jag hjälpa andra företagare att bli mer synliga på internet? Jag hade ju min enskilda firma, jag har min dator. Det behövs inte mer investeringar än lite marknadsföring av tjänsten.

Jag bestämde mig för att kontakta företag jag kände för att sälja in tjänsten. Jag pratade med min arbetsgivare, min farsa som driver en sportbutik och några andra jag kände. Resultatet var nedslående, ingen förstod varför det skulle göra skillnad om jag skrev om texterna på deras amatörmässiga hemsidor eller varför det skulle vara bra att komma högre upp på sökningar på Google. Jag fick höra att ”mina kunder vet var jag finns ändå” ”när vi har kampanjer annonserar vi i lokaltidningen”. Jag gav upp. De varken såg eller förstod att många människor idag söker på internet efter varor och tjänster, det är där kampen om kunderna står – inte vilken placering man har på annonsen i den lokala tidningen.

Jag gjorde ytterligare ett försök. På ett internetforum för webmasters startade jag en tråd om att jag erbjuder SEO-vänliga texter. Jag tittade runt vad andra tog för pris och la mig ganska långt under. Tyvärr fick jag inget svar på det inlägget.

Jag var nu ordentligt uppgiven och bestämde mig för att pausa alla försök att driva eget företag. Denna gång hade jag i vart fall inte förlorat pengar, bara en del självförtroende.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *