Gå till innehåll

Julklapp till morfar

Jag pratade med min morfar i telefon tidigare i veckan. När jag var barn träffade jag honom varje dag och vi står varandra nära. Men för några år sedan bestämde sig han och mormor för att flytta permanent till sommarhuset vid havet och då ses vi inte ofta men hörs regelbundet. Han berättade att den rakkniv han fått av sin far när han konfirmerats för över sextio år sedan nu var trasig och nästan oanvändbar. En liten skruv som höll bladet hade lossnat och det gick inte att reparera. Han hade varit mycket nöjd med kniven och undrade om jag kunde hjälpa till att ordna en speciell rakkniv av högsta kvalité till honom. Det får gärna bli en överraskning vid tillfälle sa morfar och skrockade lite. Då förstod jag att han förväntade sig en sådan i julklapp.

Jag visste att morfar sökte något speciellt, att han uppskattar kvalité. Han gillar svenska produkter lika mycket som exotiska. Jag hittade varianter från Turkiet, Tyskland och många andra länder. Men en var speciell. En rakkniv tillverkad i Japan. Av svenskt stål. Det var blad det mest fantastiska jag sett men också hutlöst dyrt. För den nyfikne så hittade jag rätt mycket information om rakknivar, säkerhetshyvlar och liknande här.

Jag ringde mormor en dag när jag visste att morfar spelade golf och diskuterade problemet. Hon sa att morfar säkert skulle bli överförtjust över rakkniven och lovade att betala det mesta.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *