Gå till innehåll

Den digitala nomaden

Jag vill vara fri! Jag vill inte vara bunden till tid eller plats. Jag vill inte snurra runt i ekorrhjulet som alla andra gör. Jobba 8-5, vara full på fredag och lördag, ångest på söndag ock klocka ringer 6.30 igen på måndag morgon. Fyra veckor semester i juli när resorna är som dyrast och det spöregnar i Sverige. Hoppas på många röda dagar kring jul och längta efter pensionen. Nej kan man undvika det svenssonlivet så anser jag att man skall göra det.

Jag har läst bloggar o kikat vloggar om digitala nomader och det är mitt mål att bli. Tänk att hänga lite i Thailand när det är som kallast i Sverige, när våren gör sitt antågande i Europa kan man ta sig från Asien till Europa, kanske till Spanien och sedan dra sig norrut, Barcelona, Paris, kanske Prag, Berlin och vara ett par månader i Sverige när ljuset och förhoppningsvis värmen är som bäst. Sen dra igen när kylan mörkret börjar komma. Inget som binder en, inga måsten, bara uppleva livet. Självklart är det inte gratis att leva på det sättet, men prioriterar man billigt boende, inte festar varje dag och söker billiga biljetter så skall det inte vara omöjligt. Det finns många som lyckas livnära sig via ett onlineföretag, så varför skall inte jag kunna det?

Mitt namn är Jimmy, jag är 25år och bor i en mindre stad med min sambo Sanna. Jag jobbar som elektriker på en mindre elfirma. Hyfsat betalt men jobbet är enformigt. Vi drar el i nybyggda hus, samma visa varje dag. Min tjej är precis färdig med sin sjuksköterskeutbildning och jobbar på sjukhuset i stan. Vi har hängt ihop sedan gymnasietiden. Hon delar inte riktigt min dröm om att leva som digital nomad, även om vi båda gillar att resa. Hon vill inte lämna sin familj så länge och dessutom börjar hon planera att vi skall skaffa barn. Men vi är överens om att vi skall vara tillsammans och försöka hitta en kompromiss som funkar för oss båda. Kanske kan vi börja med att tillbringa några månader i värmen varje vinter? Kanske köpa en lägenhet i Phuket och hyra ut den när vi inte är där? Sanna skulle nog kunna få jobb på distans från Thailand, vi har flera gånger sett företag som annonserat efter sjuksköterskor som kan jobba med telefonrådgivning på callcenters där. Och det verkar vara ganska bra betalt. Det blir värre för mig att dra elkablar på distans….